mi smo vrtić koji se ne zatvara u ljetnim mjesecima

MALI PRINC

OBILJEŽEN DAN VODA

Svjetski dan voda obilježili smo putem različitih aktivnosti u našim skupinama. Provođenjem niza različitih pokusa, istraživanja, govornih i likovnih aktivnosti saznali smo što je voda i koliko je ona važna.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda poduzeće Čvorkovac iz Dalja organiziralo je projekt Priroda za vodu. Djeca starije odgojne skupine područnog vrtića Dalj uključili su se u projekt s igrokazom Vodoodbrana. Glavna poruka igrokaza bila je Mame, tate ne pravite štetu, spasite nam našu vodenu planetu.  

Djeca područnog vrtića Bijelo Brdo također su sudjelovala na ovom natječaju. Predstavili su se maketom Plitvička jezera i kratkim igrokazom. Oba vrtića za svoj trud i zalaganje prigodno su nagrađeni.
U suradnji s roditeljem skupine, djeca starije odgojne skupine područnog vrtića Osijek, posjetili su osječki vodovod. Saznali smo kako se mjeri nečistoća u vodi posjetom laboratorija, koje male bubice žive u našoj rijeci Dravi gledanjem kroz mikroskop. Vidjeli smo velike cijevi koje dovode vodu iz zemlje do naših domova. U velikim bazenima smo vidjeli vodu koju dolazi do filtera kao pročišćena voda. U znak zahvale poklonili smo slikovnicu " Voda kao izvor života" koju su izradili djeca starije odgojne skupine "Leptirići".

You are here: Mali Princ Web OBILJEŽEN DAN VODA