mi smo vrtić koji se ne zatvara u ljetnim mjesecima

MALI PRINC

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ROMA

 

O važnosti aktivnog i kontinuiranog uključivanja dječjeg vrtića u život i rad lokalne zajednice, svjedoči poziv Udruge žena Romsko srce iz Jagodnjaka djeci i odgojiteljima našeg područnog vrtića Jagodnjak, za uključivanje u program povodom obilježavanja Svjetskog dana Roma.

Obilježavanje su u sklopu nacionalnog preventivnog projekta Imam izbor organizirali Policijska uprava osječko-baranjska u suradnji s Udrugom žena Romkinja „Romsko srce“ Jagodnjak, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek i Romskim kulturno- umjetničkim društvom „Darda“ iz Darde.


Program je otvoren himnom Roma "Đelem, đelem" nakon čega su djeca sudjelovala u dvije edukativne radionice. Prva radionica "Igra memorije" imala je za cilj ukazati djeci na opasnost od mina te pružiti znanja i vještine o postupanjima u opasnim situacijama i teritorijima. Druga radionica "Dječak putnik" putem istoimene slikovnice pružila je djeci slikoviti prikaz o životu Roma. Nakon edukativnog dijela uslijedila je slobodna igra u prostorima Odjela za rad s djecom i mladima Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

You are here: Mali Princ Web OBILJEŽEN SVJETSKI DAN ROMA