mi smo vrtić koji se ne zatvara u ljetnim mjesecima

MALI PRINC

POSJET FESTIVALU ZNANOSTI NA PREHRAMBENO – TEHNOLOŠKOM FAKULTETU U OSIJEKU

16. Festival znanosti ove se godine obilježava od 16. do 21. travnja 2018. godine u 20 gradova diljem Hrvatske. Ovogodišnji Festival posvjećen je znanstvenim otkrićima koji mijenjaju naše vidike, poglede i cjelokupni svijet.

 

 Zahvaljujući suradnji s roditeljem skupine, djeca starijih odgojnih skupina naših vrtića u Višnjevcu i Osijeku 17. travnja 2018. godine posjetili su Prehrambeno - tehnološki fakultet te su sudjelovala u bogatom programu. Program se, između ostalog, temeljio na nekoliko razvojno primjerenih radionica koje su djeci omogućile aktivno sudjelovanje. 

Djeci najzanimljivija radionica bila je Otkrijte što sve sendvič vidi tijekom probave. Djeca su saznala od čega se hrana sastoji, te kako prolazi kroz uvećani model probavnog sustava, od ulaska u ustima do izlaska neprobavljenog ostatka. Model probavnog sustava protezao se kroz hodnike fakulteta i slikovito je djeci približio proces probave.

 

 Radionica Zaviri u nevidljivi svijet pružila je djeci znanja o sićušnim mikroorganizmima koji su svuda oko nas, ali se golim okom ne mogu vidjeti. Vrijedni studenti pomogli si nam da putem mikroskopa i povećala zavirimo u taj nevidljivi svijet i otkrijemo što sve krije.

 Zanimljive i korisne bile su i radionice Otkriće boja u hrani, Otkrijte bogatstvo tekućeg zlata i Otkrijte tajnu ljepote.

 

You are here: Mali Princ Web POSJET FESTIVALU ZNANOSTI NA PREHRAMBENO – TEHNOLOŠKOM FAKULTETU U OSIJEKU