mi smo vrtić koji se ne zatvara u ljetnim mjesecima

MALI PRINC

UPOZNAJMO RUSIJU

 

Nastavljajući suradnju s Baranjsko-ruskim društvom prijateljstva iz Belog Manastira u našim vrtićima tijekom travnja održana je edukativna radionica „Upoznajmo Rusiju“. Prošlogodišnja suradnja temeljila se na provedbi radionice u našim vrtićima na području Baranje u Jagodnjaku i Batini. Kako se radionica pokazala kao iznimno sadržajno kvalitetna ove pedagoške godine proširili smo suradnju i uključili i naše druge vrtiće.

 

Radionica se provodi uz potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova s ciljem promicanja ruskog jezika i kulture na području Baranje i Osječko-baranjske županije. Djeci je pružena prilika kroz niz aktivnosti upoznati se s Rusijom, kulturom ruskog naroda i ruskim jezikom . 

Na radionici su se izmjenjivale spoznajno-istraživačke, glazbeno-plesne i govorne aktivnosti. Na početku radionice djeca su istraživala globus te tragala za Rusijom. Uslijedilo je upoznavanje s voditeljicom na način da svatko dijete svoje ime izgovori na ruskom jeziku uz pomoć voditeljice. Posebno zanimljivo bilo je upoznavanje s ruskim suvenirom „Matrjoškom“. Voditeljica je opisala njezino porijeklo, nekadašnju i sadašnju namjenu, a djeca su s uživanjem otkrivala koliko se malih Matrjoški skriva u njoj. Slušajući rusku bajku djeca su se upoznala s likovima carevića Ivana, Koščeja Besmrtnog, babe Jage. Bajka se čitala na hrvatskom jeziku uz ubacivanje kraćih dijelova na ruskom jeziku. Djeca su se upoznala i s dvijema najpoznatijim ruskim tradicijama – ispijanje čaja i dočekivanje gostiju kruhom i solju. Sudjelovali su u pripremi ruskog čaja kao i u služenju istog. Kraj radionice zaokružen je glazbeno-plesnim aktivnostima uz poznatu rusku Kaljinku.You are here: Mali Princ Web UPOZNAJMO RUSIJU