mi smo vrtić koji se ne zatvara u ljetnim mjesecima

NASLOVNICA

JA SAM DIJETE SLAVONSKE RAVNICE

 28.svibnja 2018. Godine održana je završna svečanost djece polaznika folklorne radionice DV"Mali princ" u Feričancima pod nazivom "JA SAM DIJETE SLAVONSKE RAVNICE".

Od listopada pa sve do kraja svibnja djeca su u folklornoj radionici upoznavala etno kulturu našega kraja, marljivo vježbala, pjevala, plesala, igrala se, a sve u duhu tradicije i ljubavi prema rodnom zavičaju. Sva folklorna građa, izvedba i program radionice bio je prilagođen djeci, poštivala se autohtonost i izvornost folklorne građe. U plesovima i koreografijama korišteni su folklorni elementi, a korištena je i suvremena dječja glazba etno karaktera. Djeca su prikazala putem glazbeno scenskog prikaza etno dramatizacije i plesove "Oj Ivane Ivaniću", "Tekla voda Karašica", "U livadi pod jasenom", "Ćiro" .Tradicijske igre "Kusoli rasoli", "Plačko", "Oj, ptičice lastavčice", "Kalo kalilo", Etno plesne koreografije "Na seoskom dvorištu", "Ja sam dijete slavonske ravnice" i etno pjesme i plesove "Kalendari", "Šokadija", "Mi smo djeca vesela", "Slavonsko dječje kolo-Djeco amo".

Svečanost je realizirana u suradnji s brojnim članovima i predstavnicima lokalne zajednice (načelnik, pročelnik, OŠ "Vladimira Nazora" Feričanci, HUD "Manuel" Feričanci, Vatrogasno društvo). Posebnu zahvalu upućujemo i roditeljima koji su prepoznali vrijednost provođenja ovakvog tipa radionice i podržali njezino provođenje. Djeca su nastupom, pred brojnim gostima i uzvanicima, oduševila nastupom i nadamo se kako će i u budućnosti biti vjerni čuvari i štovatelji tradicije svoga kraja.

You are here: Mali Princ Web JA SAM DIJETE SLAVONSKE RAVNICE