mi smo vrtić koji se ne zatvara u ljetnim mjesecima

MALI PRINC

SVJETSKI DAN PJESNIŠTVA

Vrtićarci DV „Mali Princ“, učenici OŠ „Mladost“ i osječki pjesnici zajedno proslavili Svjetski dan pjesništva i Prvi dan proljeća na Dječjem odjelu Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku

 

DIJETE JE PJESNIK! 

PJESNIK JE DIJETE! 

DOK OSTALI HODAJU, 

OVI LETE!!! (A. Dedić)

 

 Povodom Svjetskog dana pjesništva, 21. ožujka2019. godine za mališane mješovite skupine „Sovice“ područnog objekta u Dunavskoj 86 i učenike 4. A razreda OŠ „Mladost“, organizirana je proslava u obliku dramsko – poetske radionice pod nazivom „Kako se pravi dječja pjesma“. Proslava se održala na Dječjem odjelu Gradske i sveučilišne knjižnice u suradnji s osječkim pjesnicimaZvonkom Penovićem i Zorislavom Vidakovićem i predstavnicima Udruga ANKH i Slap. Bio je to susret male i velike djece koja su tom prigodom zajedno prošla kroz kratke dramske, poetske, plesne i pripovijedačke igre i vježbe te tako dala svoj aktivni doprinos obilježavanju Dana poezije, ali i prvog dana proljeća. Dok su mlađa vrtićka djeca poeziju izražavala pokretom i spontanim progovaranjem vlastitih doživljaja, starija vrtićka djeca progovorila su stihove dječjih pjesama Arsena Dedića. Osnovnoškolci su nam pročitali svoje prve pjesničke pokušaje, a odrasli pjesnici govorili su vlastite stihove, kao i stihove A. Dedića, E. Kiševića, L. Paljetka, M. Kušeca i dr. Bio je to doprinos poticanju čitanja, slušanja, pisanja i govorenja poezije ljudi svih uzrasta.

Toga dana, kao jedan od najljepših ishoda dramsko-poetske radionice koja se provodi u vrtiću, bilo je otkriće djevojčice V.T. koja je napisala svoju prvu pjesmu o cvijetu i najavila još nekoliko u nastajanju. 

Osim ovog ishoda, neobično raduju svi mali i veliki napretci djece u slobodi i nesputanosti izražavanja mašte, želja i snova kroz verbalni i neverbalni izraz.

Za ovu prigodu, kao dar i stvaralačko ohrabrenje našoj djeci, udruge ANKH i Slap tiskale su propagandni materijal na kojemu se nalazi likovni rad djevojčice K. L., polaznice skupine „Sovice“ DV „Mali Princ“, fotografije polaznika dramske radionice DV „Mali Princ“ i stihovi učenika OŠ „Mladost“. 

Mediji koji su pratili naše događanje su STV, Glas Slavonije, HRT Radio Osijek i internetski portal 031.

Voditeljica dramsko-poetske radionice, inicijatorica i kreatorica ovog programa je dramska pedagoginja i odgojiteljica Slavica Benčik. 

                                                                                    Slavica Benčik, dramska pedagoginja i odgojiteljica

 

  

 

You are here: Mali Princ Web SVJETSKI DAN PJESNIŠTVA