mi smo vrtić koji se ne zatvara u ljetnim mjesecima

MALI PRINC

KVALITETNA SURADNJA S RODITELJIMA PODRUČNOG VRTIĆA FERIČANCI

U našem DV "Mali princ" u Feričancima od velike je važnosti suradnja s roditeljima. Roditelji su aktivni sudionici odgojno-obrazovnog procesa i svojim prisustvovanjem uključuju se i obogaćuju odgojno -obrazovni rad skupine. U starijoj skupini "Leptirići" ostvarena je već drugu godinu uspješna suradnja sa roditeljem Katarinom Kolar, prof. fizike i tehničke kulture s informatikom.

 U sklopu istraživačko-spoznajnih aktivnosti priređeni su brojni poticaji,pokusi i eksperimenti koji na zanimljiv i primjeren način uvode djecu u svijet fizike definirajući je kao prirodnu znanost koja putem eksperimenata otkriva prirodne zakonitosti.


 Ugostili smo roditelja Anđelu Kapraljević koja nam je demonstrirala svoj talent i umijeće oblikovanja papira origami tehnikom. Djeca su u sklopu psihomotornih,likovnih i kreativnih aktivnosti otkrivala zanimljivosti kreativnog oblikovanja papira drevnog umijeća dalekog Japana.

 U suradnji sa roditeljem gđom. Nedom Štetić organiziran je susret s volonterima Crvenog križa i edukacijska radionica za djecu o nastanku Crvenog križa,njegovoj ulozi i zadaći i pružanju prve pomoći. Interaktivni pristup volontera i mogućnost praktičnog djelovanja djece poticalo je angažman i interes za proširivanjem znanja o našem tijelu,funkcioniranju ljudskih organa,važnosti pružanja zdravstvene pomoći i očuvanju zdravlja. U skupini je nakon radionice formiran centar obiteljske medicine za istraživačko spoznajne i stvaralačke igre liječnika, medicinskog osoblja,pacijenata i farmaceuta,te pružanja prve pomoći.

 

You are here: Mali Princ Web KVALITETNA SURADNJA S RODITELJIMA PODRUČNOG VRTIĆA FERIČANCI