mi smo vrtić koji se ne zatvara u ljetnim mjesecima

MALI PRINC

CAP PROGRAM

Ove pedagoške godine bilježimo treću godinu provedbe CAP programa. Promjene u strukturi i broju odgojno obrazovnih djelatnika kao i povećanje broja djece i područnih vrtića doprinijele su proširenju Cap tima. Nakon edukacije psihologinje vrtića i tri odgojiteljice u DV Maslačak u Belišću, naš je vrtić bogatiji za još jedan Cap tim. S ciljem što bolje i kvalitetnije provedbe CAP programa DV Mali princ broji šest educiranih djelatnika.

Mreža provedbe CAP programa i ove se godine proširila na još dva područna vrtića u sklopu DV Mali princ – u Antunovcu i Ernestinovu s ciljem širenja svijesti o oblicima zlostavljanja djece, njihovoj štetnosti na cjelokupan razvoj djeteta kao i s ciljem osnaživanja djece i promjeni svijesti roditelja i odraslih o zlostavljanju.

Provedbi radionica s djecom prethodili su roditeljski sastanci. Ukupno su održana četiri roditeljska sastanka u vrtićima u Feričancima, Višnjevcu, Antunovacu i Ernestinovu na kojima je nazočilo oko 20 roditelja. Na roditeljskom sastanku roditelji su se pobliže upoznali s ciljevima, vrijednostima te načinu provedbe programa. Roditelji su se aktivno uključili u razgovor, postavljali pitanja, dijelili iskustva što je pokazatelj pozitivnih reakcija na program.

Radionice s djecom realizirane su tijekom ožujka i travnja, a ukupno su obuhvatile 75 djece. Djeca su na radionicama bila izuzetna aktivna. Vidljiva je bila prethodna dobra priprema s odgojiteljem skupine, ali su do izražaja došla i znanja koja već imaju – o pravima, o odnosu s neznancima. Igrokazi su im bili jako zanimljivi, s velikom pažnjom su ih pratili. Na licima su bile vidljive emocije od ljutnje na negativne likove do sreće kada je dijete bilo uspješno. Iz svakog igrokaza su izvukla pouku i sama došla do nekih zaključaka. Nakon radionice nastao je veliki broj likovnih radova kao izraz ekspresije nakon radionica.


You are here: Mali Princ Web CAP PROGRAM