MALI PRINC

NEOBIČNE IGRAČKE

Odgojiteljice i djeca jasličke skupine u dječjem vrtiću Mali princ u Dalju odlučili su se na kreativan način stvaranja novih igračaka. Pomoću kartonskih kutija, mašte i vrijednih ruku, odlučili su za projekt izrade neobičnih igračaka. Cilj projekta bio je razvijati stvaralačke osobine i maštu koje dijete spontano pokazuje, osobito istraživanje novih materijala te potaknuti djecu i roditelje na izradu igračaka od ped. neoblikovanog materijala. 

 

TIJEK PROJEKTA I AKTIVNOSTI:
Tijekom jednog tjedna donosili smo i djeci ponudili razne kutije i ambalažu za istraživanje i igru u svim centrima aktivnosti.
Manjim kutijama igrali su se u obiteljskom centru(kuhinja, trgovina..) dok su veće kutije otvarali, zatvarali, skrivali se u njih, provlačili te gurali jedni druge oponašajući vožnju automobilom, avionom i sl.


Mlađa djeca(1-2 g.) slagala su kartonske čaše i kutije u niz i jedne na druge (tornjevi, kule..) Izradili smo i robote, avione i brodove.
U projekt smo uključili roditelje koji su nam donosili neobične kutije, a neki su i sami s djecom izrađivali igračke kod kuće, slali nam slike i gotov proizvod (igračku) donijeli.
Kraj tjedna i projekt obilježili smo izložbom neobičnih igračaka koje su ispred vrtića mogli svi vidjeti.
Najvažnije je da su djeca sama istraživala, bila kreativna i samostalna, isprobavala što sve mogu napraviti i na kraju se i igrati s onim što su sami stvorili.


 

You are here: Mali Princ Web stranica NEOBIČNE IGRAČKE