Mali Princ - Dalj

 

Početak rada dječjeg vrtića Mali princ - Dalj je 04. veljače 2013. godine. Odgojno-obrazovni rad je organiziran u tri skupine od jasličke dobi do godine polaska u školu. Brigu i skrb o djeci vodi šest odgojiteljica, domaćica i spremačica. Budući da se radi o području gdje žive nacionalne manjine, rad se provodi u dvojezičnom programu i to na jeziku nacionalnih manjina i hrvatskom jeziku.

 

 

 

Prema trajanju u vrtiću provodimo :

 

Cjelodnevni program

Poludnevni program s ručkom

Poludnevni program bez ručka 

 

U ovom objektu provodimo sljedeće vrste programa:

 

redoviti desetosatni program

kraći program predškole

kraći program ranog učenja engleskog jezika

kraći program rada s darovitom djecom

CAP program

 

Radno vrijeme vrtića je od 6:30 do 16:30.

 

 


 OBILJEŽAVANJE DJEČJEG TJEDNA

I ove pedagoške godine u našem vrtiću različitim aktivnostima obilježili smo dječji tjedan. Od brojnih aktivnosti izdvojili bismo one glavne, koje su bile najzastupljenije u svakoj odgojnoj skupini. Djeca u dobnoj skupini od 4 do 5 godina izrađivala su na terasi vrtića zastavu prijateljstva, uz pomoć tempera i hamer papira, dok su djeca dobne skupine od 2,5 do 3,5 godine u aktivnosti "Šareni dječji svijet" kredama u boji prikazala "svijet" kakav bi djeca htjela da bude. Starija odgojna skupina izrađivala je pisma s porukama o miru i prijateljstvu, a najmlađi, jaslička odgojna skupina je otiskivanjem dlanova izradila "Sunce prijateljstva". Tjedan smo priveli kraju plesnim aktivnostima i igrama na dvorištu vrtića. 

 


 

OBILJEŽAVANJE DANA STARIH I NEMOĆNIH OSOBA 

 

Djeca iz našeg vrtića (starija odgojna skupina i odgojna skupina djece u dobi od 4 do 5 godina) posjetila su Udruženje umirovljenika Dalj u sklopu obilježavanja Dana starih i nemoćnih osoba. Članice udruženja ispričale su i pokazale djeci čime se bavi njihova udruga, a potom je predsjednica udruženja ispričala djeci o svom životu i izazovima s kojima se susreće kao slijepa osoba, te im pokazala Brailleovo pismo. U sklopu posjeta organizirali smo izložbu dječjih radova na kojima su djeca likovno prikazivala svoje bake i djedove u svakodnevnim situacijama. Radovi su izloženi u prostorijama udruženja.

 

 

 


 

USKRŠNJI TJEDAN

U tjednu ususret Uskrsu, u našem vrtiću u Dalju, provodili smo brojne aktivnosti, od kojih su najzanimljivije naravno bile bojanje pisanica. Pisanice smo ove godine bojali: temperama uz pomoć, slamčica, higijenskih štapića, ali i folije s mjehurićima, i salvetnom tehnikom.

Nismo zaboravili niti naše suradnike: općinu Erdut, Poduzetničko razvojni centar, Komunalno poduzeće Čvorkovac i Seosku knjižnicu, kojima smo uručili čestitke.

 

A tjedan smo priveli kraju predstavom za djecu "Zaboravljivi zečić", koju su pripremili i izveli odgojitelji.

 

 

You are here: Mali Princ Web stranica Naši Vrtići Mali Princ - Dalj