Mali Princ - Feričanci

Dječji vrtić Mali princ u Feričancima započeo je s radom 1.12.2015. godine. Za potrebe obavljanja djelatnosti Općina Feričanci adaptirala je prostor u centru Feričanaca, prenamijenila i kompletno opremila sa svom potrebnom opremom i didaktičkim sredstvima, te ga ustupila vrtiću za obavljanje djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja.

 

Unutarnji prostor dječjeg vrtića sastoji se od garderobnog prostora, sobe dnevnog boravka, čajne kuhinje, sobe za odgojitelje, ostave, te sanitarnih čvorova za djecu i sanitarnog čvora za odgojitelje.

 

Isto tako, vrtić raspolaže sa vanjskim prostorom koji je opremljen različitim sadržajima potrebnim za boravak djece na otvorenom. U vanjskom prostoru smještena je i velika sjenica kako bi djeca za ljetnih mjeseci bila zaštićena od direktnog izlaganja suncu.

 

Odgojno-obrazovni rad odvija se u dvije odgojno-obrazovne skupine, a o djeci skrbe tri odgojiteljice i domaćica.

 

 

Radno vrijeme vrtića je od 6:30 do 15:30. 

 


 

Posjet izložbi Feričanački lončari

Djeca vrtića Mali princ u Feričancima posjetila su izložbu Feričanački lončari koja je upriličena povodom osnivanja Ogranka Matice hrvatske u Feričancima u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice. Na izložbi, djeca su uz interaktivni pristup voditeljice izložbe, imali priliku upoznati tradiciju i običaje vezane za naš kraj, te doznati zanimljivosti vezane za dugu tradiciju razvoja lončarstva upravo na području Feričanaca. Nakon izložbe djeci je omogućena prerada doživljaja kroz aktivnost "Mali lončari". Djeca su imala mogućnost kreativnog oblikovanja i modeliranja vlastitog posuđa. Izradila su zdjelice,posude,čajnike,lončiće,ćupove i uživala u modeliranju glinom poput naših starih lončara.


You are here: Mali Princ Web stranica Naši Vrtići Mali Princ - Feričanci