Mali Princ - Vuka

 

Dječji vrtić "Mali Princ" u Vuki Ustanova je za poslove njege, skrbi, odgoja i obrazovanja djece predškolskog uzrasta. Djeluje kao matični vrtić na adresi .

 

Ustanova je s radom je započela u . godine. Na metara kvadratnih smještene su tri odgojne skupine,garderoba, dvorana vrtića, zbornica, čajna kuhinja i sanitarni čvorovi.

 

Prema trajanju u vrtiću provodimo :

 

Cjelodnevni program

Poludnevni program s ručkom

Poludnevni program bez ručka 

 

U ovom objektu provodimo sljedeće vrste programa:

redoviti desetosatni program

kraći program predškole

kraći program ranog učenja engleskog jezika

kraći program rada s darovitom djecom

 

CAP program

 

Radno vrijeme vrtića je od 6:30 do 16:30.

 


  

  PROJEKT „NAŠA MALA FARMA“ I DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE U VUKI

 

 

 

 

 

 

 

Dolaskom jeseni i svakodnevnim promatranjem strojeva koji prolaze kroz naše selo i odlaze u žetvu, djeca u područnom vrtiću Vuka pokazala su veliki interes za poljoprivredom. Povodom toga, posjetili smo obližnju farmu gdje nas je dočekao farmer koji je djecu upoznao s različitim traktorima, kombajnima i žitaricama. Djeca su imala priliku popeti se na kombajn i proučiti ga iznutra, a najveće oduševljenje izazvao je obilazak farme na kojoj se nalazi više od tisuću bikova i krava. Na dječju inicijativu izradili smo male traktore koji će im poslužiti za igru, ali i za uređenje vrtića povodom Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje kojega smo obilježili 15. listopada. Na jedan dan postali smo pravi pekari, oblikovali tijesto puštajući mašti na volju, izrađivali razne pekarske proizvode te kušali slasna peciva i kolače koje su donijeli roditelji. Djeca su ovim putem naučila sve o nastajanju kruha – od zrna kojega su vidjeli na farmi do finalnog proizvoda – kruha. Spoznali su važnost zdrave prehrane, ali i problem nedostatka hrane u svijetu i potrebe borbe protiv gladi.