Blog Detail

Prosinac u grupi ”Medvjedići”

Prosinac u grupi ”Medvjedići”

U mjesecu prosincu nastavili smo s projektom ” U svijetu bajki i priča”. Raznim prigodnim pričama i slikovnicama skrenuli smo pozornost na važnost skromnosti, zahvalnosti o dijeljenju te da su nematerijalne stvari najvrijednije što imamo.

Početkom mjeseca započeli smo s pripremama za Božić. Izradili smo adventski vijenac, razgovarali o značenju adventa i nazivima svijeća koje smo palili. Izrađivali smo čestitke, ukrašavali čizmice i dočekali sv. Nikolu s kojim smo pjevali pjesmice.

Obilježili smo blagdan sv. Lucije te posijali pšenicu koju smo redovito zalijevati i brinuli se o njoj. Organizirali smo i božićnu radionicu za djecu i roditelje na kojoj smo izrađivali ukrase koje smo izložili u sobi i hodniku vrtića. Na taj smo način razvijali maštu i kreativnost.

I ove godine smo bili na vožnji božićnim vlakom Tin-express na relaciji Osijek -Beli Manastir u kojem smo se družili s Djedom Božićnjakom te dobili prigodne poklone.

Kraj mjeseca obilježili smo božićnom predstavom koju su odgojitelji pripremili za svu djecu našeg vrtića. Razveselio ih je i Djed Božićnjak koji je djecu darivao poklonima.