Dalj

O vrtiću

Dječji vrtić Mali princ u mjestu Dalju započeo je sa radom u veljači 2013. Od samog početka rada do
danas broj djece budućih polaznika vrtića se gotovo udvostručio što je dovelo do potrebe za proširenjem
vrtića kako bi sva djeca bila uključena u odgojno obrazovni program. Vrtić se sastoji od garderobe, četiri
sobe dnevnog boravka, sanitarhih čvorova, blagovaonice, sportske dvorane i vanjskog prostora sa
igralima prilagođenim djeci predškolskog uzrasta.

img-fluid

Budući da se radi o području gdje žive nacionalne manjine, rad se provodi u dvojezičnom programu i to
na jeziku i pismu nacionalnih manjina i hrvatskom jeziku.

Rad je organiziran u četiri odgojno obrazovne skupine, od jasličkog do predškolskog uzrasta.
Na poslovima njege i skrbi o djeci rade 8 odgojitelja, domaćica i spremačica.

Prema trajanju u vrtiću provodimo :
Cjelodnevni 10 satni program
Poludnevni program s ručkom – do 12h
Poludnevni boravak bez ručka – do 11.30 h

U ovome objektu provodimo sljedeće vrste programa :
– Redoviti desetosatni program
– Kraći program ranog učenja engleskog jezika
– Kraći program rada sa darovitom djecom
– Kraći programa predškole
– CAP program
Kao i dodatne aktivnosti u obliku radionica prema interesima djece.

RADNO VRIJEME :
Radno vrijeme vrtića formira se prema potrebama roditelja na početku pedagoške godine .
U pedagoškoj godini 2021./2022. radno vrijeme vrtića je od 6.30h – 16.30 h

VODITELJ VRTIĆA : Dejana Kojić Jovanović; tel: 098 198 4164
KONTAKT VRTIĆA :

Imate pitanja?

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nam se obratite putem kontakt forme

Novosti iz vrtića Dalj

USKRS

U dječjem vrtiću “Mali princ” Dalj djeca svih odgojnih skupina zajedno sa svojim odgojiteljicama radila su brojne aktivnosti kako bi obilježili dolazak Uskrsa. Čitali smo razne priče o Uskrsu i zecu, bojali pisanice, koke, zečeve. Kako jako volimo glazbu i ples vježbali smo i plesne pokrete, a najviše nas je razveselio dolazak zeke. Djeca su

SVJETSKI DAN VODA

Cilj obilježavanja Svjetskog dana voda (22.03.) je podizanje svijesti o važnosti i očuvanju vode. Tom prilikom djeca Dječjeg vrtića “Mali princ” Dalj učila su o vodama-čistoj i prljavoj vodi, važnosti vode za život ljudi, biljaka, životinja te provodili eksperimente s vodom. U starijoj odgojnoj skupini ugostili smo i profesoricu kemije gđu Rako koja je djeci

SVJETSKI DAN OSOBA S DOWNOVIM SINDROMOM

Djeca mlađe odgojne skupine Dječjeg vrtića “Mali princ” Dalj prigodnim aktivnostima obilježili su Svjetski dan osoba s Down sindromom. Razgovarali smo o tome zbog čega 21.03. oblačimo različite čarape, potom smo pročitali slikovnicu “Moja prijateljica ima Down sindrom” što nas je potaknulo na razgovor o osobama s Down sindromom i zbog čega su oni posebni.

SUDJELOVANJE NA EDUKATIVNIM RADIONICAMA U OŠ DALJ

U okviru projekta KOZMOS koji provodi Osnovna škola Dalj djeca predškolskog uzrasta dječjeg vrtića “Mali princ” Dalj sudjelovala su dana 14.ožujka na radionicama edukativnog tipa i tom prilikom se dobro zabavili.

RADIONICE U VIRTUALNOM ZNANSTVENOM PARKU

U okviru projekta “Razvijamo STEM okruženje-RaSTEMo” djeca Dječjeg vrtića “Mali princ” Dalj sudjelovala su 06.ožujka na radionicama u virtualnom znanstvenom parku koje su bile organizirane u prostorima KZC Milutin Milanković. Neke od tema radionica bile su: prvi susret sa svemirom, upoznavanje s astronomijom, istraži svemir, a program je bio prilagođen određenom uzrastu djece.

UPOZNAJEMO ZANIMANJA

Djeca jasličke skupine Dječjeg vrtića “Mali princ” Dalj u tjednu s temom zanimanja upoznali su se sa zanimanjem frizera, liječnika, ljekarnika i kuhara. U galeriji fotografija pogledajte gdje smo sve bili i što smo radili.

BALONČIĆI U PROMETU

Od 19. do 23.02.2024. najmlađa skupina Dječjeg vrtića “Mali princ” Dalj posvetila se temi promet. Cilj nam je bio upoznati djecu s početnim pojmovima prometa kao i osvijestiti važnost o sigurnosti u prometu. Kroz aktivnosti smo potaknuli djecu na uočavanje, imenovanje i klasificiranje prijevoznih sredstava, prepoznavanje sličnosti i razlika među vozilima kao i prepoznavanje boja.

VALENTINOVO

U našim odgojnim skupinama u Dječjem vrtiću “Mali princ” Dalj obilježili smo Valentinovo-dan zaljubljenih na različite načine i kroz različite aktivnosti. Dok su djeca mlađeg uzrasta izrađivala srca, slušala priče koje su povezane s ljubavi, oni pak stariji iskazivali su prijateljstvo i zaljubljenost na svoj način. Plesali smo i ples srca, a ovogodišnje Valentinovo zabilježili

KARNEVALSKA POVORKA

Kostimirani u sladolede, slikare, klaune i indijance djeca Dječjeg vrtića “Mali princ” Dalj u karnevalskoj povorci prošetali su ulicama svoga mjesta. Šarenilo kostima praćeno pjesmom razveselilo je prolaznike, a posjetili smo i naše poslovne suradnike i počastili ih tradicionalnim karnevalskim krafnama.    

MASKENBAL U DJEČJEM VRTIĆU “MALI PRINC” DALJ

U Dječjem vrtiću “Mali princ” Dalj i ove smo godine obilježili karnevalsko vrijeme. Među brojnim maskama i kostimima isticala se vesela družina princeza, super junaka i likova iz bajki. Sve ovo popratili smo raznim igrama i plesom i bar na jedan dan postali netko drugi, a veselo ozračje “zasladili” smo krofnama i raznim slasticama.